“Újévi” sajtos pogi recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 44 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- kb 1,5 dl tej
- 1 kockacukor, vagy 1 kk cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.
Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »