“Újévi” sajtos pogi recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 44 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- kb 1,5 dl tej
- 1 kockacukor, vagy 1 kk cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.
Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!