“Újévi” sajtos pogi recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 44 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- kb 1,5 dl tej
- 1 kockacukor, vagy 1 kk cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.
Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

