Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 2 csapott tk só
- pár ek tejföl
Tetejére
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt hogy puha tésztát tudjunk gyúrni.
Kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
A tetejét lekenjük a tojás sárgájával.
Kiszaggatjuk és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük.
Tipp:
Nem kell bele semmilyen térfogatnövelő szer.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »