Túrós pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 2 csapott tk só
- pár ek tejföl
Tetejére
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt hogy puha tésztát tudjunk gyúrni.
Kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
A tetejét lekenjük a tojás sárgájával.
Kiszaggatjuk és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük.
Tipp:
Nem kell bele semmilyen térfogatnövelő szer.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

