Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 2 csapott tk só
- pár ek tejföl
Tetejére
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót és annyi tejfölt hogy puha tésztát tudjunk gyúrni.
Kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
A tetejét lekenjük a tojás sárgájával.
Kiszaggatjuk és 180 fokon kb 20-30 percig sütjük.
Tipp:
Nem kell bele semmilyen térfogatnövelő szer.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »