Túrós apró pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek só
- tojás a kenéshez
- reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjszakát pihen a hűtőben.
Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom, és 3,5 centis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, tetejüket megkenem felvert tojással, és reszelt sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Ebből a mennyiségből 80-90 db pogácsa lesz.
A túrós apró pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »