Túrós apró pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek só
- tojás a kenéshez
- reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjszakát pihen a hűtőben.
Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom, és 3,5 centis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, tetejüket megkenem felvert tojással, és reszelt sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Ebből a mennyiségből 80-90 db pogácsa lesz.
A túrós apró pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

