Túrós apró pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek só
- tojás a kenéshez
- reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjszakát pihen a hűtőben.
Másnap lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom, és 3,5 centis pogácsákat szaggatok belőle.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, tetejüket megkenem felvert tojással, és reszelt sajttal megszórom.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
Ebből a mennyiségből 80-90 db pogácsa lesz.
A túrós apró pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »