Töpörtyűs pogácsa szarvasgombás pestóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 késhegynyi frissen őrölt bors.
- 2 dkg só
- 1-2 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Az élesztőhöz:
- 2 dkg élesztő friss
- 2 dl tej
- 2 dkg porcukor
Továbbá:
- 20 dkg töpörtyű darálva
- 2 ek szarvasgombás pestó
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk.
A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez.
Kidagasztjuk a tésztát, menet közben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.
A meggyúrt tésztát 1 éjszakán át pihentetjük. 3 cm vastagra nyújtjuk, felületét bevagdossuk lisztbe mártogatott 4-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Megkenjük a tojássárgájával és kelesztjük. 180 fokon sütjük szép pirosra, ami kb 20 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »