Töpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- csipet cukor
- 50 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 15 dkg margarin
- 1 kiskanál só
A tetejére:
- 25 dkg darált töpörtyű
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - bors
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. A lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tejfölt, margarint, sót. Jól összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután rásimítjuk a tepertőkrémet és megszórjuk borssal. A tésztát összehajtjuk jobbról-balról a feléig, majd ugyanezt felülről is, majd fél óráig lefedve pihentetjük.
Újra kinyújtjuk, összehajtjuk. Mindezt kétszer ismételjük meg. A legvégén 2 ujjnyira nyújtjuk és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, megkenjük tojással és 200 fokon 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

