Töpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg darált töpörtyű, vagy töpörtyűkrém
- 15 dkg sertészsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 ek só
- 1 élesztő
- kb 2-3 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, majd összegyúrjuk és kisodorjuk. (ha kell még tejet tehetünk hozzá!)
Ekkor tesszük rá a töpörtyűt, ujjainkkal kicsit belenyomkodva a tésztába, majd kétszer hajtogatjuk és sodorjuk. Hajtogatva kelesztjük, közben még egyszer-kétszer ismét hajtogatjuk kelesztés közben, majd a végén elsodorjuk, bevagdaljuk, kiszaggatjuk.
Tetejét meglehet kenni tojássárgájával. Előmelegített sütőben sütjük ki.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én töpörtyűkrémmel készítettem el. Mindenkinek ajánlom a darált töpörtyűt, azzal sokkal ízletesebb, finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »