Töpörtyűs pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg darált töpörtyű, vagy töpörtyűkrém
- 15 dkg sertészsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- 1 ek só
- 1 élesztő
- kb 2-3 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, majd összegyúrjuk és kisodorjuk. (ha kell még tejet tehetünk hozzá!)
Ekkor tesszük rá a töpörtyűt, ujjainkkal kicsit belenyomkodva a tésztába, majd kétszer hajtogatjuk és sodorjuk. Hajtogatva kelesztjük, közben még egyszer-kétszer ismét hajtogatjuk kelesztés közben, majd a végén elsodorjuk, bevagdaljuk, kiszaggatjuk.
Tetejét meglehet kenni tojássárgájával. Előmelegített sütőben sütjük ki.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én töpörtyűkrémmel készítettem el. Mindenkinek ajánlom a darált töpörtyűt, azzal sokkal ízletesebb, finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »