Töltött korongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 1 doboz kukorica
- 15 dkg sonka
- 1 tömlős sajt (100 g)
- 4 evőkanál tejföl
Teteje:
- 1 kicsi felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót és az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát felvágjuk, majd a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Vákonyra kinyújtjuk, majd egy kanál segítségével az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét, majd a halmok körül jól összenyomkodjuk az ujjunkkal, majd egy pohárral vagy kerek szaggatóval kiszúrjuk. Ha szükséges, akkor a széleit kissé összenyomkodjuk még.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, majd kb 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és tölthetjük is.
kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.
A tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon fokon sütjük kb 25 percig.
Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
A töltött korongok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 16 g