Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött korongok recept

Töltött korongok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1,5 dl tej
    • 2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
    • 20 dkg margarin

    Töltelék:

    • 1 doboz kukorica
    • 15 dkg sonka
    • 1 tömlős sajt (100 g)
    • 4 evőkanál tejföl

    Teteje:

    • 1 kicsi felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót és az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.

    A töltelékhez a kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát felvágjuk, majd a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk. Vákonyra kinyújtjuk, majd egy kanál segítségével az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét, majd a halmok körül jól összenyomkodjuk az ujjunkkal, majd egy pohárral vagy kerek szaggatóval kiszúrjuk. Ha szükséges, akkor a széleit kissé összenyomkodjuk még.

    A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, majd kb 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és tölthetjük is.

    kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.

    A tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon fokon sütjük kb 25 percig.

    Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)

    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    A töltött korongok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 277 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá