Töltött korongok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
  • 20 dkg margarin

Töltelék:

  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 1 tömlős sajt
  • 4 evőkanál tejföl

Teteje:

  • 1 tojás sárga
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót,  olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.

Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.

Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.

Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)

Jó étvágyat!