Töltött korongok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
  • 20 dkg margarin

Töltelék:

  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 1 tömlős sajt (100 g)
  • 4 evőkanál tejföl

Teteje:

  • 1 kicsi felvert tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót és az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát felvágjuk, majd a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Vákonyra kinyújtjuk, majd egy kanál segítségével az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét, majd a halmok körül jól összenyomkodjuk az ujjunkkal, majd egy pohárral vagy kerek szaggatóval kiszúrjuk. Ha szükséges, akkor a széleit kissé összenyomkodjuk még.

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, majd kb 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és tölthetjük is.

kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.

A tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon fokon sütjük kb 25 percig.

Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)

Jó étvágyat!