Töltött háromszög recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 ek só
- 5 dl tej
- 2 dl olaj
Töltelék:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 konzerv kukorica
- 3 közepes vöröshagyma
- 20 dkg párizsi
- 20 dkg sonka
- 4 gerezd fokhagyma
- sajt
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztős tejet, valamint apránként a maradék langyos tejet is. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas, puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Letakarva meleg helyen duplájára dagasztjuk (46-60 perc).
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét tésztát téglalap alakúra.
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és 2 részre osztva megkenjük vele a tésztákat. A hagymát, a párizsit és a sonkát apróra vágjuk. Ketté osztva rászórjuk őket mindkét tésztára a kukoricával és a reszelt sajttal együtt. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva.
A 2 rúd tésztából háromszögeket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük (kb. 40 perc).
Tipp:
Én a tetejét is megszórtam sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »