Sós töltött samrolni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta(50 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg gépsonka(vagy bármilyen reszelhető felvágott)
- 3-4 uborka(friss vagy savanyú)
- 45 dkg tejföl vagy krémsajt
- só, bors, mák,őrölt pirospaprika
- 7-8 fakanál vagy fapálcika
- sütőpapír
Elkészítése:
A tésztát fél cm vastagságra kinyújtjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. Sütőpapírt tekerünk a fakanál nyelére, de nem fontos. A tésztát srégen föltekerjük a fakanál nyelére úgy hogy kicsit takarja egyik a másikat.
Mindjárt eldaraboljuk egyenlő részre és tojás fehérjével csak a széleit kenjük meg, mert sütés közben elkezd letekeredni. Mélyebb tepsibe sorakoztatjuk úgy hogy egyik fele a peremén a másik a tepsibe legyen. Ha sikerül egyforma nagyságú pálcikákat beszerezni mindkét végét tegyük a tepsi peremére, így még szebbek lesznek, mert nem érnek le a tepsi aljára! 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan húzzuk le, egy kicsit forgassuk el, mert lehet ,hogy a tojásfehérjétől odaragadt. A sonkát és az uborkát reszeljük le sajtreszelőn, majd keverjük össze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Töltsük habzsákba és nyomkodjuk tele a samrolnikat. A végeit mártsuk mákba, őrölt pirospaprikába vagy a reszelt sajtba. A sajtot kicsit nyomjuk bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »