Sós töltött samrolni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta(50 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg gépsonka(vagy bármilyen reszelhető felvágott)
- 3-4 uborka(friss vagy savanyú)
- 45 dkg tejföl vagy krémsajt
- só, bors, mák,őrölt pirospaprika
- 7-8 fakanál vagy fapálcika
- sütőpapír
Elkészítése:
A tésztát fél cm vastagságra kinyújtjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. Sütőpapírt tekerünk a fakanál nyelére, de nem fontos. A tésztát srégen föltekerjük a fakanál nyelére úgy hogy kicsit takarja egyik a másikat. 
Mindjárt eldaraboljuk egyenlő részre és tojás fehérjével csak a széleit kenjük meg, mert sütés közben elkezd letekeredni. Mélyebb tepsibe sorakoztatjuk úgy hogy egyik fele a peremén a másik a tepsibe legyen. Ha sikerül egyforma nagyságú pálcikákat beszerezni mindkét végét tegyük a tepsi peremére, így még szebbek lesznek, mert nem érnek le a tepsi aljára! 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan húzzuk le, egy kicsit forgassuk el, mert lehet ,hogy a tojásfehérjétől odaragadt. A sonkát és az uborkát reszeljük le sajtreszelőn, majd keverjük össze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Töltsük habzsákba és nyomkodjuk tele a samrolnikat. A végeit mártsuk mákba, őrölt pirospaprikába vagy a reszelt sajtba. A sajtot kicsit nyomjuk bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

