Sós töltött samrolni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta(50 dkg)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg gépsonka(vagy bármilyen reszelhető felvágott)
- 3-4 uborka(friss vagy savanyú)
- 45 dkg tejföl vagy krémsajt
- só, bors, mák,őrölt pirospaprika
- 7-8 fakanál vagy fapálcika
- sütőpapír
Elkészítése:
A tésztát fél cm vastagságra kinyújtjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. Sütőpapírt tekerünk a fakanál nyelére, de nem fontos. A tésztát srégen föltekerjük a fakanál nyelére úgy hogy kicsit takarja egyik a másikat.
Mindjárt eldaraboljuk egyenlő részre és tojás fehérjével csak a széleit kenjük meg, mert sütés közben elkezd letekeredni. Mélyebb tepsibe sorakoztatjuk úgy hogy egyik fele a peremén a másik a tepsibe legyen. Ha sikerül egyforma nagyságú pálcikákat beszerezni mindkét végét tegyük a tepsi peremére, így még szebbek lesznek, mert nem érnek le a tepsi aljára! 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan húzzuk le, egy kicsit forgassuk el, mert lehet ,hogy a tojásfehérjétől odaragadt. A sonkát és az uborkát reszeljük le sajtreszelőn, majd keverjük össze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Töltsük habzsákba és nyomkodjuk tele a samrolnikat. A végeit mártsuk mákba, őrölt pirospaprikába vagy a reszelt sajtba. A sajtot kicsit nyomjuk bele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »