Mindent tudó kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- pici só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg (füstölt) szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg (házi) kolbász
Elkészítése:
A tejben az élesztőt felfuttatjuk kevés cukorral. A liszthez pici sót,egy egész tojást és három evőkanál olajat keverünk,ehhez adjuk a megfuttatott élesztőt.Ha megkelt a tészta,1 centiméter vastagságúra nyújtjuk.Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonna kockán a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk,majd a (házi) kolbászt apróra vágjuk. Az egészet a zsírral együtt rákenjük a tésztára.Ezt követően mint a bejglit fölcsavarjuk.A tetejét megkenjük tojással,ha kisült akkor zsírral. Tölthetjük még zöldségfélékkel(hagyma,fokhagyma,zöldpaprika csíkokkal) és gomba keverékkel(előre dinsztelve). Ha valaki édesen szeretné kipróbálni akkor kész mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal kenheti meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.