Mindent tudó kalács recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- pici só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg (füstölt) szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg (házi) kolbász
Elkészítése:
A tejben az élesztőt felfuttatjuk kevés cukorral. A liszthez pici sót,egy egész tojást és három evőkanál olajat keverünk,ehhez adjuk a megfuttatott élesztőt.Ha megkelt a tészta,1 centiméter vastagságúra nyújtjuk.Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonna kockán a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk,majd a (házi) kolbászt apróra vágjuk. Az egészet a zsírral együtt rákenjük a tésztára.Ezt követően mint a bejglit fölcsavarjuk.A tetejét megkenjük tojással,ha kisült akkor zsírral. Tölthetjük még zöldségfélékkel(hagyma,fokhagyma,zöldpaprika csíkokkal) és gomba keverékkel(előre dinsztelve). Ha valaki édesen szeretné kipróbálni akkor kész mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal kenheti meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »