Kolbászos hot-dog recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- fél marék só
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- 1 kk cukor
Töltéshez:
- mustár
- kolbász kis darabokra vágva
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva alaposan összegyúrjuk a tésztát. Vizet csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen a tészta. A liszt minőségétől függ, hogy mennyit vesz fel. Letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A tésztából tojásnyi darabokat szakítunk, a képen látható módon megformázzuk, megkenjük mustárral (de aki nem szereti tehet bele ketchupot is), majd teszünk rá kolbászt és a tésztát ráhajtogatjuk.
Tepsiben egymás mellé tesszük a kis hot-dogokat. 20 percig újra kelesztjük.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »