Kolbászos hot-dog recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- fél marék só
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- 1 kk cukor
Töltéshez:
- mustár
- kolbász kis darabokra vágva
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva alaposan összegyúrjuk a tésztát. Vizet csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen a tészta. A liszt minőségétől függ, hogy mennyit vesz fel. Letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A tésztából tojásnyi darabokat szakítunk, a képen látható módon megformázzuk, megkenjük mustárral (de aki nem szereti tehet bele ketchupot is), majd teszünk rá kolbászt és a tésztát ráhajtogatjuk.
Tepsiben egymás mellé tesszük a kis hot-dogokat. 20 percig újra kelesztjük.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »