Kolbászkrémes háromszögek recept

Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel és olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A krémhez a darált kolbászt kikeverjük a tejföllel. Megkenjük a krém negyedével, az első kinyújtott tésztát, feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk.
A másik három cipóval is így járunk el.
A háromszögeket egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, fél órát kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással a tetejüket és megszórjuk kömény/szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
Hideg sütőbe tolva 170 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »