Kolbászkrémes háromszögek recept
Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel és olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A krémhez a darált kolbászt kikeverjük a tejföllel. Megkenjük a krém negyedével, az első kinyújtott tésztát, feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk.
A másik három cipóval is így járunk el.
A háromszögeket egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, fél órát kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással a tetejüket és megszórjuk kömény/szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
Hideg sütőbe tolva 170 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

