Kolbászkrémes háromszögek recept

Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel és olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A krémhez a darált kolbászt kikeverjük a tejföllel. Megkenjük a krém negyedével, az első kinyújtott tésztát, feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk.
A másik három cipóval is így járunk el.
A háromszögeket egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, fél órát kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással a tetejüket és megszórjuk kömény/szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
Hideg sütőbe tolva 170 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »