Burgonyás rétes recept

Elkészítése:
A lisztből,vajból,sóból és langyos tejből lágy rétestésztát készítünk és melegen befedve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot a főzött és áttört burgonyát,csipet sót,sütőport és a 2 tojás keményre vert habját (pici mazsolát). A rétest lisztezett abroszon kihúzzuk,egyenletesen megtöltjük és kizsírozott tepsiben,zsírral bekenve forró sütőben kisütjük.( Kb 35-40 perc, amíg szép aranysárga nem lesz). Cukorral behintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »