Töltött finomság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg lisztből hajtogatott, élesztős tészta
Töltelék
- 1 tömb sajtkrém (natúr vagy sonkás)
- néhány szelet parizer (de lehet másfajta felvágott is)
- 1 közepes fel lila hagyma
- 1-2 ek tejföl
Elkészítése:
A töltelékhez a sajtkrémet összekeverjük 1-2 kanál tejföllel, a felaprított lila hagymával, kockákra vágott parizerrel.
Az elkészített tésztát kinyújtjuk és kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a muffin formákba, majd 1 kanálnyit teszünk bele a töltelékből. Kicsit ráhajtjuk a tésztát, csücskeit összecsípjük, majd sütjük gőzös sütőben (a sütő aljába egy tepsibe tegyünk vizet) 200 fokon.
Nekem is szépen kinyíltak, nagyon szépek lettek így, hogy megtartották a muffin formában az alakjukat. Én a formákban hűtöttem langyosra, utána vettem ki őket. Mint általában minden töltött finomság, ennek is a tölteléke variálható, legközelebb paprikásan fogom elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »