Töltött finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg lisztből hajtogatott, élesztős tészta
Töltelék
- 1 tömb sajtkrém (natúr vagy sonkás)
- néhány szelet parizer (de lehet másfajta felvágott is)
- 1 közepes fel lila hagyma
- 1-2 ek tejföl
Elkészítése:
A töltelékhez a sajtkrémet összekeverjük 1-2 kanál tejföllel, a felaprított lila hagymával, kockákra vágott parizerrel.
Az elkészített tésztát kinyújtjuk és kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a muffin formákba, majd 1 kanálnyit teszünk bele a töltelékből. Kicsit ráhajtjuk a tésztát, csücskeit összecsípjük, majd sütjük gőzös sütőben (a sütő aljába egy tepsibe tegyünk vizet) 200 fokon.

Nekem is szépen kinyíltak, nagyon szépek lettek így, hogy megtartották a muffin formában az alakjukat. Én a formákban hűtöttem langyosra, utána vettem ki őket. Mint általában minden töltött finomság, ennek is a tölteléke variálható, legközelebb paprikásan fogom elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

