Töltött burgonyás kiflik recept

Maradt tegnap ebédről egy kis burgonyapüré, amit sajnáltam volna kidobni, így születtek ezek a pehelykönnyű töltött kiflicskék. Lencse főzelék mellé kínáltam, de másnap reggelire is mentettem ki pár darabot :)
Hozzávalók 32 darabhoz:
Tésztához:
- 15 dkg burgonyapüré
- 10 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- tejföl
Töltelékhez:
- 4 db virsli
- 10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- víz
- mák
- szezámmag
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. A burgonyapürét a vajjal meglangyosítjuk és a lisztes keverékbe dolgozzuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a masszához adagolva alaposan kidolgozzuk.
Ha túl lágy lenne a tésztánk kevés lisztet, ha túl kemény tejfölt adagolunk hozzá. Az edény faláról leváló laza tésztát kell kapjunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb 30 perc.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
A tésztánkat 2 cipóra osztjuk és egyenként, 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Minden cikk szélesebb felébe negyed virslit és sajtot teszünk, majd a csücske felé haladva feltekerjük.
Vizes ecsettel átkenjük a kifliket és ujjunkat picit bevizezve mákszembe és szezámmagba mártva visszük fel a díszítést. Előmelegített sütőben 10 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Feltétként, de akár magában is kínálhatjuk. Másnap a fiúk reggelire ezt vitték, finom puha maradt :)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »