Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonyás kiflik recept

Töltött burgonyás kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Maradt tegnap ebédről egy kis burgonyapüré, amit sajnáltam volna kidobni, így születtek ezek a pehelykönnyű töltött kiflicskék. Lencse főzelék mellé kínáltam, de másnap reggelire is mentettem ki pár darabot :)

    Hozzávalók 32 darabhoz:
    Tésztához:

    • 15 dkg burgonyapüré
    • 10 dkg vaj
    • 40 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • tejföl

    Töltelékhez:

    • 4 db virsli
    • 10 dkg reszelt sajt

    Tetejére:

    • víz
    • mák
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. A burgonyapürét a vajjal meglangyosítjuk és a lisztes keverékbe dolgozzuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a masszához adagolva alaposan kidolgozzuk.

    Ha túl lágy lenne a tésztánk kevés lisztet, ha túl kemény tejfölt adagolunk hozzá. Az edény faláról leváló laza tésztát kell kapjunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb 30 perc.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.

    A tésztánkat 2 cipóra osztjuk és egyenként, 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Minden cikk szélesebb felébe negyed virslit és sajtot teszünk, majd a csücske felé haladva feltekerjük.

    Vizes ecsettel átkenjük a kifliket és ujjunkat picit bevizezve mákszembe és szezámmagba mártva visszük fel a díszítést. Előmelegített sütőben 10 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Feltétként, de akár magában is kínálhatjuk. Másnap a fiúk reggelire ezt vitték, finom puha maradt :)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá