Töltött burgonyás kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Maradt tegnap ebédről egy kis burgonyapüré, amit sajnáltam volna kidobni, így születtek ezek a pehelykönnyű töltött kiflicskék. Lencse főzelék mellé kínáltam, de másnap reggelire is mentettem ki pár darabot :)

Hozzávalók 32 darabhoz:
Tésztához:

  • 15 dkg burgonyapüré
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • tejföl

Töltelékhez:

  • 4 db virsli
  • 10 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • víz
  • mák
  • szezámmag

Elkészítése:

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. A burgonyapürét a vajjal meglangyosítjuk és a lisztes keverékbe dolgozzuk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a masszához adagolva alaposan kidolgozzuk.

Ha túl lágy lenne a tésztánk kevés lisztet, ha túl kemény tejfölt adagolunk hozzá. Az edény faláról leváló laza tésztát kell kapjunk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb 30 perc.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.

A tésztánkat 2 cipóra osztjuk és egyenként, 2-3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk. Minden cikk szélesebb felébe negyed virslit és sajtot teszünk, majd a csücske felé haladva feltekerjük.

Vizes ecsettel átkenjük a kifliket és ujjunkat picit bevizezve mákszembe és szezámmagba mártva visszük fel a díszítést. Előmelegített sütőben 10 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Feltétként, de akár magában is kínálhatjuk. Másnap a fiúk reggelire ezt vitték, finom puha maradt :)))