Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött baguette recept

Töltött baguette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 22 darabhoz:
    Tészta:

    • 1,5 kg sima liszt
    • 7,5 dkg élesztő
    • 175 g (kis pohár) tejföl
    • 2 nagy ek kacsazsír (lehet másfajta is)
    • 1 ek só
    • langyos víz (kb 7,5 dl)

    Töltelék:

    • 20 dkg gépsonka
    • 20 cm füstöltkolbász
    • 5 szál virsli
    • 1 db szeletelt gombakonzerv
    • 1 cs (5 db) csemegehagyma
    • 1 fej lila hagyma
    • 1 kápia paprika
    • 20 dkg sajt
    • ízlés szerint só és bors

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek szezámmag
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, a közepén kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt és az olvadt zsírt, majd további langyos víz adagolásával puha gombóccá gyúrjuk. 40-50 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük. A gombát a levétől leszűrjük és lecsepegtetjük.
    A virslit és a csemegehagymát felkarikázzuk, a gépsonkát gyufa formájú csíkokra szeljük, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük (kukoricát is tehetünk hozzá, én most ezt kihagytam).

    A megkelt tésztát lisztezett felületre téve, fél öklömnyi darabokra vágjuk, egyenként kigyúrjuk és gombóccá formázzuk, majd 10-15 percet pihentetjük.

    A tojást egy kisebb tálban felverjük.

    Ezután a gombócokat fél centi vastag ovális formára nyújtjuk, az egyik hosszabbik végét kicsit megkenjük tojással és a másik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a betojásozott része a végén ráragadjon a tésztahengerre, így süléskor nem fog kinyílni, eldeformálódni.

    A következő fázisban tojással megkenjük a hengereket és díszítésképp megszórjuk egy kevés szezámmaggal és a közepét éles késsel hosszában kinyitjuk, majd kézzel kicsit kihajtunk rajta.

    Az így készített nyílásokat megpakoljuk a töltelékkel, kevés reszelt sajttal zárjuk a bagett töltést.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra és sütőpapírral bélelt lemezre téve kb 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük a bagetteket.

    Miután megsültek rácsra tesszük és hagyjuk picit hűlni.

    Bonyolultnak tűnik, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, viszont megéri a fáradság, mert másnap is ugyanolyan finom puha és reggelire, tízóraira tökéletes. A gyerekek imádják!

    Tipp:

    Aki a csípős változatot kedveli, a töltelékbe keverhet egy kis chilit, úgy is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá