Töltött baguette recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 22 darabhoz:
Tészta:
- 1,5 kg sima liszt
- 7,5 dkg élesztő
- 175 g (kis pohár) tejföl
- 2 nagy ek kacsazsír (lehet másfajta is)
- 1 ek só
- langyos víz (kb 7,5 dl)
Töltelék:
- 20 dkg gépsonka
- 20 cm füstöltkolbász
- 5 szál virsli
- 1 db szeletelt gombakonzerv
- 1 cs (5 db) csemegehagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 kápia paprika
- 20 dkg sajt
- ízlés szerint só és bors
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek szezámmag
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a közepén kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és kevés langyos vizet ráöntve felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tejfölt és az olvadt zsírt, majd további langyos víz adagolásával puha gombóccá gyúrjuk. 40-50 percig letakarva pihentetjük, kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük. A gombát a levétől leszűrjük és lecsepegtetjük.
A virslit és a csemegehagymát felkarikázzuk, a gépsonkát gyufa formájú csíkokra szeljük, a többi hozzávalót apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük (kukoricát is tehetünk hozzá, én most ezt kihagytam).
A megkelt tésztát lisztezett felületre téve, fél öklömnyi darabokra vágjuk, egyenként kigyúrjuk és gombóccá formázzuk, majd 10-15 percet pihentetjük.
A tojást egy kisebb tálban felverjük.
Ezután a gombócokat fél centi vastag ovális formára nyújtjuk, az egyik hosszabbik végét kicsit megkenjük tojással és a másik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a betojásozott része a végén ráragadjon a tésztahengerre, így süléskor nem fog kinyílni, eldeformálódni.
A következő fázisban tojással megkenjük a hengereket és díszítésképp megszórjuk egy kevés szezámmaggal és a közepét éles késsel hosszában kinyitjuk, majd kézzel kicsit kihajtunk rajta.
Az így készített nyílásokat megpakoljuk a töltelékkel, kevés reszelt sajttal zárjuk a bagett töltést.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra és sütőpapírral bélelt lemezre téve kb 20-25 perc alatt szép aranysárgára sütjük a bagetteket.
Miután megsültek rácsra tesszük és hagyjuk picit hűlni.
Bonyolultnak tűnik, pedig nagyon egyszerű elkészíteni, viszont megéri a fáradság, mert másnap is ugyanolyan finom puha és reggelire, tízóraira tökéletes. A gyerekek imádják!
Tipp:
Aki a csípős változatot kedveli, a töltelékbe keverhet egy kis chilit, úgy is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


