Tökmagos-krumplis pogácsa recept

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Még melegen összegyúrjuk a liszttel, a margarinnal, a tejföllel, egy tojással, sóval, sütőporral és az összetört, hámozott tökmaggal.
Egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »