Tepertős pogácsa egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 50 dkg liszt
- 20 dkg tepertő darálva
- 10 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet és a tejet. Jól összekeverjük, és kelesztjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sóval, tejföllel, hozzáadjuk a megkelt kovászt és ha szükséges még egy kevés tejet is, hogy laza, rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.
½ cm vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (ha szereted borsosan), majd alulról felfelé felcsavarjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk, két oldalról egymásra hajtjuk, ½ órát pihentetjük, majd ezt a hajtogatást kétszer megismételjük, közben mindig fél órát pihentetve tésztát.
Végül kinyújtjuk, , bevagdaljuk, tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és meleg (180 fokos) sütőben kb. 20-25 percig sütjük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »