Tepertős pogácsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg darált tepertő
- 25 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- bors ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 ek tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk. Letakarva kelesztjük.
Lisztezett asztalon kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, kelesztjük, újra kenjük és sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

