Tepertős pogácsa recept

Hozzávalók:
- 20 dkg darált tepertő
- 25 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- bors ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt, majd jól összedolgozzuk. Letakarva kelesztjük.
Lisztezett asztalon kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, kelesztjük, újra kenjük és sütjük 180 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »