Tejfölös rudacska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 tk szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük, majd a margarinnal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy puha, de jól formálható tészta legyen belőle.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Jól kikevert tojássárgájával lekenjük, majd a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
Lisztbe mártott derelyevágóval, vagy késsel csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölös rudacska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

