Tejfölös rudacska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 tk szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük, majd a margarinnal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy puha, de jól formálható tészta legyen belőle.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Jól kikevert tojássárgájával lekenjük, majd a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
Lisztbe mártott derelyevágóval, vagy késsel csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölös rudacska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 29 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »