Tejfölös rudacska recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 tk szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük, majd a margarinnal gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy puha, de jól formálható tészta legyen belőle.
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Jól kikevert tojássárgájával lekenjük, majd a tetejét megszórjuk szezámmaggal.
Lisztbe mártott derelyevágóval, vagy késsel csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölös rudacska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »