Szezámmagos sajtos rúd recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek víz
- 1 ek ecet (10 %-os)
- 1 tk só
- 10 dkg sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 tk szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd összegyúrjuk a puha margarinnal, a vízzel, ecettel és a reszelt sajttal. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, és 1 éjszakán át pihentetjük.
Másnap hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát pihenni, majd lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A tészta tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
Derelye-, vagy pizzavágóval rudakat vágunk, és sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »