Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos-mákos kréker recept

Szezámmagos-mákos kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 1 csapott tk só
    • 2 tk szezámmag (és 1-1 csipet a tetejére)
    • 3 tk egész mák
    • 7,5 dkg vaj/margarin
    • 6,5 dkg tejszín (30 %-os)

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és a magokat. Elkezdjük elmorzsolni benne a vajat/margarint és fokozatosan adagoljuk a tejszínt.

    Addig dolgozzuk, míg egy gombóccá nem áll össze. Előmelegítjük a sütőt. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A gombócot két részre osztjuk, így könnyebb vele dolgozni. Enyhén lisztezett felületen egyenként kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Ha sikerül vékonyabbra, még jobb.

    Vizes kézzel kicsit átsimítjuk a tetejét és megszórjuk kevés szezámmaggal. A sodrófát átgurítjuk rajta, hogy a magok egy kicsit a tésztába ragadjanak.

    Egy lisztbe mártott derelyevágóval tetszőlegesen rombuszra, kockára, esetleg csíkokra vágjuk. Egy vékony pengéjű késsel a krékerek alá nyúlunk és a sütőpapíros tepsibe helyezzük. 190 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Mit tesz az ember lánya ha hajnalban kidobja az ágy? Csendben elvonul a konyhába és készít valami finomságot a családnak. Most nem kelt tésztát, hanem krékert. Mert a ház ura az este valami sósság után kutatott a szekrényben ;-) Egyszerű, finom, de a két tepsinyi adag ellenére ajánlott a dupla vagy a tripla adag összeállítása. Egészen biztos pillanatok alatt el fog fogyni. Minél vékonyabbra sikerül elnyújtani, annál ropogósabb lesz.

    A szezámmagos-mákos kréker kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 448 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 30 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá