Szezámmagos kifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 5 dkg élsztő
- 1 dl tej, csöpp cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 kávéskanál só (púpos)
- 1 tejföl
Elkészítése:
Lisztet elmorzsolom a zsírral. Hozzáadom a tejfölt a tojássárgákat, sót, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Összegyúrom és négy cipót készítek. Egyenként kisodrom és 16 körcikkre vágom. A cikkeket kifliknek feltekerem a szélesebb résznél kezdve.
Kiflik tetejét tojással megkenem. Szezámmagot, sajtot vagy köménymagot szórok rá.
Sütés ideje: 200 fokon kb. 15 perc.
Tipp:
A szezámmagot serpenyőben megpirítom, mielőtt a kiflikre szórom.
Tepsin kb negyed óráig kelesztem, vagy akkor teszem a sütőbe, amikor bekapcsolom. Így, míg a sütő eléri a kívánt hőfokot, addig a kiflik megkelnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »