Szezámmagos kifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 5 dkg élsztő
- 1 dl tej, csöpp cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 kávéskanál só (púpos)
- 1 tejföl
Elkészítése:
Lisztet elmorzsolom a zsírral. Hozzáadom a tejfölt a tojássárgákat, sót, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Összegyúrom és négy cipót készítek. Egyenként kisodrom és 16 körcikkre vágom. A cikkeket kifliknek feltekerem a szélesebb résznél kezdve.
Kiflik tetejét tojással megkenem. Szezámmagot, sajtot vagy köménymagot szórok rá.
Sütés ideje: 200 fokon kb. 15 perc.
Tipp:
A szezámmagot serpenyőben megpirítom, mielőtt a kiflikre szórom.
Tepsin kb negyed óráig kelesztem, vagy akkor teszem a sütőbe, amikor bekapcsolom. Így, míg a sütő eléri a kívánt hőfokot, addig a kiflik megkelnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

