Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmaggal szórt krumplis minipogácsák recept

Szezámmaggal szórt krumplis minipogácsák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 1 ek só
    • 1 dl tejföl
    • 25 dkg főtt, áttört krumpli
    • 15 dkg margarin

    Kenéshez:

    • 0,5 dl tej

    Szóráshoz:

    • 2 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.

    Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, alaposan átgyúrjuk, kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk egy kisméretű pogácsaszaggatóval. (Én egy 4 cm-eset használtam.)

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb és megkenjük tejjel. A tetejükre szórjuk a szezámmagot.

    Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    Amint kivesszük a sütőből, meglocsoljuk tejjel (Ha kenjük, lepotyoghatnak a magok.) és konyharuhával letakarva kb. 10 percet pihentetjük.

    Tipp:

    56 db apró pogácsa készült ebből a mennyiségből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá