Szalonnás hullám recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál burgonyapehely vagy főtt, tört krumpli (kb 10 kisebb)
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Tetejére:
- 20 szelet bacon
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órán át pihentetjük.
Ezután téglalap alakúra sodorjuk, baconszélességűre csíkozzuk és mindegyik csíkra fektetünk 1-1 szalonna szeletet. Sajttal megszórjuk, majd hurkapálcára húzzuk,úgy hogy hullámok keletkezzenek.
Sütőpapírra fektetjük és előmelegített sütőben megsütjük. Salátát kínálhatunk hozzá, de így is nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »