Szalonnás hullám recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál burgonyapehely vagy főtt, tört krumpli (kb 10 kisebb)
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
Tetejére:
- 20 szelet bacon
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órán át pihentetjük.
Ezután téglalap alakúra sodorjuk, baconszélességűre csíkozzuk és mindegyik csíkra fektetünk 1-1 szalonna szeletet. Sajttal megszórjuk, majd hurkapálcára húzzuk,úgy hogy hullámok keletkezzenek.

Sütőpapírra fektetjük és előmelegített sütőben megsütjük. Salátát kínálhatunk hozzá, de így is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

