Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szakállas pogácsa recept

Szakállas pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 22 dkg margarin
    • 1 kávéskanál só
    • 2 dl tejföl

    Sajtkrémhez:

    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kávéskanál liszt
    • késhegynyi édes pirospaprika
    • só – ízlés szerint
    • 6dkg reszelt sajt

    Elkészítés:
    Tészta készítése:
    A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok (kb 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá