Szakállas pogácsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
Sajtkrémhez:
- 1 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kávéskanál liszt
- késhegynyi édes pirospaprika
- só – ízlés szerint
- 6dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok (kb 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.