Szakállas pogácsa recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
Sajtkrémhez:
- 1 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kávéskanál liszt
- késhegynyi édes pirospaprika
- só – ízlés szerint
- 6dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok (kb 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »