Szakállas pogácsa

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szakállas pogácsa

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl

Sajtkrémhez:

  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • késhegynyi édes pirospaprika
  • só – ízlés szerint
  • 6dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Tészta készítése:
A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok (kb 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. :)