Sváb perec recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- pici cukor
- 1 evőkanálnyi só
- 5 dkg puha vaj
Főzőlé:
- 1 liternyi víz
- 3 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a vajat. Alaposan összedolgozzuk. 8-10 egyenlő gombócot formázunk a tésztából, majd lisztezett deszkára sorakoztatjuk,letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.
Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát.
A gombócokból rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. A nyers pereceket egyesével a lobogó vízbe mártjuk 30 másodpercre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk 30 percig hideg helyen pihentetjük. Sütés előtt kicsit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »