Sváb perec recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- pici cukor
- 1 evőkanálnyi só
- 5 dkg puha vaj
Főzőlé:
- 1 liternyi víz
- 3 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a vajat. Alaposan összedolgozzuk. 8-10 egyenlő gombócot formázunk a tésztából, majd lisztezett deszkára sorakoztatjuk,letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.
Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát.
A gombócokból rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. A nyers pereceket egyesével a lobogó vízbe mártjuk 30 másodpercre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk 30 percig hideg helyen pihentetjük. Sütés előtt kicsit bevagdossuk a pereceket.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »