Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sváb perec recept

Sváb perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • pici cukor
    • 1 evőkanálnyi só
    • 5 dkg puha vaj

    Főzőlé:

    • 1 liternyi víz
    • 3 evőkanál szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a vajat. Alaposan összedolgozzuk. 8-10 egyenlő gombócot formázunk a tésztából, majd lisztezett deszkára sorakoztatjuk,letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.

    Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát.

    A gombócokból rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. A nyers pereceket egyesével a lobogó vízbe mártjuk 30 másodpercre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk 30 percig hideg helyen pihentetjük. Sütés előtt kicsit bevagdossuk a pereceket.

    Előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá