Stangli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 4,5 dl tej (vagy víz)
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg olaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
Elkészítése:
Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő.
Ezután hozzáöntjük a lisztet és a sót, és összegyúrjuk. Hozzáöntjük az olajat, és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elég.
Meleg helyen 45 perc alatt megkelesztjük. Nyolc részre osztjuk a tésztát, zsemle alakúra formázzuk, majd pihentetjük 10-15 percet. Vékony téglalap alakúra nyújtjuk, és feltekerjük. Megkenjük őket tejjel, és újabb 10 percet pihentetjük (hogy kicsit megszikkadjon rajta a tej).
Ezután újra megkenjük őket tejjel, és ekkor szórjuk meg durva szemű sóval, ha szeretnénk.
170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (akkor sült át teljesen, mikor már az alja sem fehér).
A stangli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »