Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós zserbó recept

Sós zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zsír
    • 50 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg túró
    • 4 kanál tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél kiskanál cukor
    • szezámmag
    • lenmag
    • zsír a tepsi kenéséhez

    Elkészítése: A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és beletesszük az élesztőt a cukorral. Ha feljött az élesztő a liszthez öntjük. Beleteszünk 2 kanál tejfölt 1 kiskanál sót és 2 tojás sárgáját.

    Összegyúrjuk a tésztát, 3 részre osztjuk, és addig pihen, amíg elkészítjük a tölteléket. A túrót, 2 kanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, 2 kiskanál sót összekeverünk. A 4 tojás fehérjéhez hozzá adunk még egy fehérjét a sárgáját félretesszük a kenéshez.

    Az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük és lassan a túróval összekeverjük. Egy mély tepsit megkenünk zsírral és az első tésztát megfelelő nagyságúra kinyújtva a tepsibe tesszük. Fele tölteléket rátesszük, majd kinyújtjuk a második tésztát, rátesszük, majd a maradék tölteléket ráöntjük.

    A harmadik tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a tetejére és megszurkáljuk fogvájóval. Megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk len és szezám maggal. 180C fokon 30 percig sütjük. Ha kivesszük a sütőből, letakarva hűtjük 15 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá