Sós zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg zsír
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg túró
- 4 kanál tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél kiskanál cukor
- só
- szezámmag
- lenmag
- zsír a tepsi kenéséhez
Elkészítése: A lisztet a zsírral összemorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk és beletesszük az élesztőt a cukorral. Ha feljött az élesztő a liszthez öntjük. Beleteszünk 2 kanál tejfölt 1 kiskanál sót és 2 tojás sárgáját.
Összegyúrjuk a tésztát, 3 részre osztjuk, és addig pihen, amíg elkészítjük a tölteléket. A túrót, 2 kanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, 2 kiskanál sót összekeverünk. A 4 tojás fehérjéhez hozzá adunk még egy fehérjét a sárgáját félretesszük a kenéshez.
Az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük és lassan a túróval összekeverjük. Egy mély tepsit megkenünk zsírral és az első tésztát megfelelő nagyságúra kinyújtva a tepsibe tesszük. Fele tölteléket rátesszük, majd kinyújtjuk a második tésztát, rátesszük, majd a maradék tölteléket ráöntjük.
A harmadik tésztát is kinyújtjuk, rátesszük a tetejére és megszurkáljuk fogvájóval. Megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk len és szezám maggal. 180C fokon 30 percig sütjük. Ha kivesszük a sütőből, letakarva hűtjük 15 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »