Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós, szezámmagos rudacska recept

Sós, szezámmagos rudacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 kávéskanál só
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a kezünk már nem ragad.

    Gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 2 cm széles, kb 5 cm hosszúra vágjuk, majd a tepsibe odakészített sütőpapírra elhelyezzük, egy kis helyet hagyva köztük.

    A sütőt előzőleg beállítottuk 200 fokra, hőlégkeverésre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Tipp:

    A tetejére reszelhetünk sajtot, szórhatunk köménymagot, hántolt napraforgó magot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá