Sós, szezámmagos rudacska recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a kezünk már nem ragad.
Gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 2 cm széles, kb 5 cm hosszúra vágjuk, majd a tepsibe odakészített sütőpapírra elhelyezzük, egy kis helyet hagyva köztük.
A sütőt előzőleg beállítottuk 200 fokra, hőlégkeverésre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp:
A tetejére reszelhetünk sajtot, szórhatunk köménymagot, hántolt napraforgó magot is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »