Sós, szezámmagos rudacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sós, szezámmagos rudacska

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl tej
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek szezámmag

Elkészítése:

A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a kezünk már nem ragad.

Gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 2 cm széles, kb 5 cm hosszúra vágjuk, majd a tepsibe odakészített sütőpapírra elhelyezzük, egy kis helyet hagyva köztük.

A sütőt előzőleg beállítottuk 200 fokra, hőlégkeverésre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp:

A tetejére reszelhetünk sajtot, szórhatunk köménymagot, hántolt napraforgó magot is.