Sós, sajtos sütemény recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe, vagy fagyasztóba tesszük pihenni.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával csíkokat húzunk rá, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral befedünk, és rásorakoztatjuk.
15 percet hagyjuk még pihenni.
Szezámmaggal meghintjük, és 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sós, sajtos sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »