Sós, sajtos sütemény recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe, vagy fagyasztóba tesszük pihenni.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával csíkokat húzunk rá, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral befedünk, és rásorakoztatjuk.
15 percet hagyjuk még pihenni.
Szezámmaggal meghintjük, és 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sós, sajtos sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

