Sós rudak recept

Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, átkeverjük. A tojást felverjük, és hozzáadjuk a liszthez. A tejfölt átkeverjük, és jó alaposan összedolgozzuk a liszttel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk állni.
Másnap kisodorjuk kb. 1 cm vastagra, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Felvágjuk egyforma rudakra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Forró sütőben 200°-on sütjük kb. 20 percet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »