Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós rétes recept

Sós rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    •  0,5 kg  kész réteslap
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl joghurt
    • 2 dl olaj
    • 170 g liszt
    • ízlés szerint só és bors

    Töltelék:

    • Fél kg túró vagy 400 g tejföl
    • sajt
    • csemegeuborka és szalámi ízlés szerint

    Elkészítése:
    Összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a lisztet, ízesítjük sóval és borssal.
    Minden réteslapot vékonyan megkenjük ezzel a masszával, majd a legfelsőre rakjuk a tölteléket, és feltekerjük.
    Egy tekercs kb. 3-4 lap, így rétestésztától függően 4-5 tekercs rétest kapunk.
    A töltelékhez a szalámit és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval, és a sajtot kockázva vagy reszelve adjuk hozzá.
    A feltekert réteseket olajozott tepsibe rakjuk, a tetejét szintén megkenjük a maradék masszával, és 220 fokon pirosra sütjük.

    Ebédnek, nassolni egyaránt nagyon finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá