Sós rétes recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg kész réteslap
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl joghurt
- 2 dl olaj
- 170 g liszt
- ízlés szerint só és bors
Töltelék:
- Fél kg túró vagy 400 g tejföl
- sajt
- csemegeuborka és szalámi ízlés szerint
Elkészítése:
Összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a lisztet, ízesítjük sóval és borssal.
Minden réteslapot vékonyan megkenjük ezzel a masszával, majd a legfelsőre rakjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Egy tekercs kb. 3-4 lap, így rétestésztától függően 4-5 tekercs rétest kapunk.
A töltelékhez a szalámit és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval, és a sajtot kockázva vagy reszelve adjuk hozzá.
A feltekert réteseket olajozott tepsibe rakjuk, a tetejét szintén megkenjük a maradék masszával, és 220 fokon pirosra sütjük.
Ebédnek, nassolni egyaránt nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »