Sós rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  •  0,5 kg  kész réteslap
  • 4 tojás
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl olaj
  • 170 g liszt
  • ízlés szerint só és bors

Töltelék:

  • Fél kg túró vagy 400 g tejföl
  • sajt
  • csemegeuborka és szalámi ízlés szerint

Elkészítése:
Összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a lisztet, ízesítjük sóval és borssal.
Minden réteslapot vékonyan megkenjük ezzel a masszával, majd a legfelsőre rakjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Egy tekercs kb. 3-4 lap, így rétestésztától függően 4-5 tekercs rétest kapunk.
A töltelékhez a szalámit és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval, és a sajtot kockázva vagy reszelve adjuk hozzá.
A feltekert réteseket olajozott tepsibe rakjuk, a tetejét szintén megkenjük a maradék masszával, és 220 fokon pirosra sütjük.

Ebédnek, nassolni egyaránt nagyon finom.