Sós perec recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 dl langyos tej
Tetejére
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- víz
Elkészítése:
25 dkg lisztet 2 dl tejben megfuttatott élesztővel kelesztünk. A liszt másik felét a margarinnal és zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kelesztett lisztet.Jól összedolgozzuk és kis cipókat formálunk belőle.
Perecet perec készítővel készítettem, így gyorsabban halad az ember.
Ha ilyen nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú kis ujjnyi vastag csíkokat készítünk és pereceket formálunk.
Forró sütőben sütjük, amikor pirosodni kezd, megkenjük eleggyel, amelyet úgy készítünk, hogy 2 evőkanál liszt, és 1 evőkanál só,és víz. előtte tojássárgájával megkenjük a tetejét. Sokáig elálló ropogós perecünk lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.