Sós perec recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 dl langyos tej
Tetejére
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- víz
Elkészítése:
25 dkg lisztet 2 dl tejben megfuttatott élesztővel kelesztünk. A liszt másik felét a margarinnal és zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kelesztett lisztet.Jól összedolgozzuk és kis cipókat formálunk belőle.
Perecet perec készítővel készítettem, így gyorsabban halad az ember.
Ha ilyen nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú kis ujjnyi vastag csíkokat készítünk és pereceket formálunk.
Forró sütőben sütjük, amikor pirosodni kezd, megkenjük eleggyel, amelyet úgy készítünk, hogy 2 evőkanál liszt, és 1 evőkanál só,és víz. előtte tojássárgájával megkenjük a tetejét. Sokáig elálló ropogós perecünk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »