Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós perec recept

Sós perec
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 2 dl langyos tej

    Tetejére

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek liszt
    • 1 ek só
    • víz

    Elkészítése:
    25 dkg lisztet 2 dl tejben megfuttatott élesztővel kelesztünk. A liszt másik felét a margarinnal és zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kelesztett lisztet.Jól összedolgozzuk és kis cipókat formálunk belőle.
    Perecet perec készítővel készítettem, így gyorsabban halad az ember.
    Ha ilyen nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú kis ujjnyi vastag csíkokat készítünk és pereceket formálunk.
    Forró sütőben sütjük, amikor pirosodni kezd, megkenjük eleggyel, amelyet úgy készítünk, hogy 2 evőkanál liszt, és 1 evőkanál só,és víz. előtte tojássárgájával megkenjük a tetejét. Sokáig elálló ropogós perecünk lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá