Sós perec

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl langyos tej

Tetejére

  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 1 ek só
  • víz

Elkészítése:
25 dkg lisztet 2 dl tejben megfuttatott élesztővel kelesztünk. A liszt másik felét a margarinnal és zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kelesztett lisztet.Jól összedolgozzuk és kis cipókat formálunk belőle.
Perecet perec készítővel készítettem, így gyorsabban halad az ember.
Ha ilyen nincs, akkor a cipókból kb. 30 cm hosszúságú kis ujjnyi vastag csíkokat készítünk és pereceket formálunk.
Forró sütőben sütjük, amikor pirosodni kezd, megkenjük eleggyel, amelyet úgy készítünk, hogy 2 evőkanál liszt, és 1 evőkanál só,és víz. előtte tojássárgájával megkenjük a tetejét. Sokáig elálló ropogós perecünk lesz.