Sós-mákos rudacskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dl víz
- fél sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája kenni
- só
- mák
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, az ízlés szerinti sót, szétmorzsoljuk a zsírral, majd a vízzel, és a tojással gombóccá gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük egy órán át, majd kinyújtjuk és éles késsel 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
Lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk mákkal. Forró sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »