Sós kifli recept

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 dl meleg víz
- 1 kiskanál cukor
- 1 kocka élesztő
- 80 dkg liszt
- 3 kiskanál só
- A végén 1 dl olaj
Elkészítése:
A tejben és a meleg vízben és a hozzáadott cukorban az élesztőt felfuttatjuk (Akkor jó, ha pezseg). A lisztbe belekeverjük a sót majd hozzáadjuk a kovászt. Fellazítom a tésztát. 20 percig kelesztjük, majd 6-ba vágjuk. Kisujjnyi vastagságú kerek formára nyújtjuk őket, majd 8-ba vágjuk.
Ha kész, a kifliket 10 percig pihentetjük. Tojással megkenjük majd szezámmaggal megszórjuk. Margarint daraboljunk közé a sütés előtt. 220 fokon pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »