Sós kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 dl meleg víz
- 1 kiskanál cukor
- 1 kocka élesztő
- 80 dkg liszt
- 3 kiskanál só
- A végén 1 dl olaj
Elkészítése:
A tejben és a meleg vízben és a hozzáadott cukorban az élesztőt felfuttatjuk (Akkor jó, ha pezseg). A lisztbe belekeverjük a sót majd hozzáadjuk a kovászt. Fellazítom a tésztát. 20 percig kelesztjük, majd 6-ba vágjuk. Kisujjnyi vastagságú kerek formára nyújtjuk őket, majd 8-ba vágjuk.
Ha kész, a kifliket 10 percig pihentetjük. Tojással megkenjük majd szezámmaggal megszórjuk. Margarint daraboljunk közé a sütés előtt. 220 fokon pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.