Sós harapnivalók recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg tejföl
- 4 dkg tej (2-3 ek)
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (mérettől függ)
- 1 ek só
- fél cs sütőpor
Tetejére:
- ketchup vagy tejföl
- piros vagy sárga húsú paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat/margarin. Hozzáadjuk az összekevert tejfölt és tejet (a sót ebben oldjuk fel), tojásfehérjét, sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A hagymákat csíkokra vágjuk és kevés olajon fedő alatt pároljuk. Ha kész, lecsepegtetjük vagy leszűrjük, hogy ne legyen nagyon olajos. A paprikákat csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra. Csíkokra vágjuk és a csíkokat háromszög alakúra daraboljuk. Tepsibe tesszük, a széleit lekenjük tojással, hogy ne száradjon ki sütés közben. Megkenjük ketchuppal vagy tejföllel, kevés hagymát, majd paprikacsíkokat teszünk rá, sajttal megszórjuk és sütjük 190 fokon.
Tipp:
Igen, a tojásfehérje felhasználásával is lehet linzert készíteni. Másnapra megpuhul a tészta, de frissen sem száraz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »