Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós harapnivalók recept

Sós harapnivalók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg tejföl
    • 4 dkg tej (2-3 ek)
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (mérettől függ)
    • 1 ek só
    • fél cs sütőpor

    Tetejére:

    • ketchup vagy tejföl
    • piros vagy sárga húsú paprika
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztben elmorzsoljuk a vajat/margarin. Hozzáadjuk az összekevert tejfölt és tejet (a sót ebben oldjuk fel), tojásfehérjét, sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

    A hagymákat csíkokra vágjuk és kevés olajon fedő alatt pároljuk. Ha kész, lecsepegtetjük vagy leszűrjük, hogy ne legyen nagyon olajos. A paprikákat csíkokra vágjuk.

    A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra. Csíkokra vágjuk és a csíkokat háromszög alakúra daraboljuk. Tepsibe tesszük, a széleit lekenjük tojással, hogy ne száradjon ki sütés közben. Megkenjük ketchuppal vagy tejföllel, kevés hagymát, majd paprikacsíkokat teszünk rá, sajttal megszórjuk és sütjük 190 fokon.

    Tipp:

    Igen, a tojásfehérje felhasználásával is lehet linzert készíteni. Másnapra megpuhul a tészta, de frissen sem száraz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá