Sós harapnivalók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg tejföl
  • 4 dkg tej (2-3 ek)
  • 2-3 tojásfehérje (mérettől függ)
  • 1 ek só
  • fél cs sütőpor

Tetejére:

  • ketchup vagy tejföl
  • piros vagy sárga húsú paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat/margarin. Hozzáadjuk az összekevert tejfölt és tejet (a sót ebben oldjuk fel), tojásfehérjét, sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A hagymákat csíkokra vágjuk és kevés olajon fedő alatt pároljuk. Ha kész, lecsepegtetjük vagy leszűrjük, hogy ne legyen nagyon olajos. A paprikákat csíkokra vágjuk.

A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra. Csíkokra vágjuk és a csíkokat háromszög alakúra daraboljuk. Tepsibe tesszük, a széleit lekenjük tojással, hogy ne száradjon ki sütés közben. Megkenjük ketchuppal vagy tejföllel, kevés hagymát, majd paprikacsíkokat teszünk rá, sajttal megszórjuk és sütjük 190 fokon.

Tipp:

Igen, a tojásfehérje felhasználásával is lehet linzert készíteni. Másnapra megpuhul a tészta, de frissen sem száraz.