Sörkiflik recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom egy csésze tejben és a hozzávalókhoz adom,könnyű tésztát gyúrok belőle. Egy rudat formálok és 12 részre osztom. Tányér nagyságú karikákat nyújtok belőlük. A margarint kikavarom a sóval,jó kenhetőre,akár picit fel is lehet melegíteni,így könnyebb vele dolgozni.
Egy tallér tetejét megkenem a sós margarinnal,ráhelyezek még egyet és azt is megkenem. 8 részre vágom,kintről befele felcsavarva kifliket formálok belőlük. Ezt kettőssével megismétlem,addíg amíg elfogynak a tallérok. A kiflik tetejét bekenem tojással és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben,18o fokon 3o percig sütöm.
Jó étvágyat!
Sztori: A férjem Nagymamájától tanultam,kicsit pepecselős süti de az eredmény kárpótol minden munkát. :))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »