Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörkiflik recept

Sörkiflik
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8o dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl olaj
    • 1 kk só
    • 5 dkg élesztő
    • tej amennyi puha tésztához szükséges

    A krémhez:

    • 1 margarin
    • 1 evőkanál só

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    Az élesztőt felfuttatom egy csésze tejben és a hozzávalókhoz adom,könnyű tésztát gyúrok belőle. Egy rudat formálok és 12 részre osztom. Tányér nagyságú karikákat nyújtok belőlük. A margarint kikavarom a sóval,jó kenhetőre,akár picit fel is lehet melegíteni,így könnyebb vele dolgozni.
    Egy tallér tetejét megkenem a sós margarinnal,ráhelyezek még egyet és azt is megkenem. 8 részre vágom,kintről befele felcsavarva kifliket formálok belőlük. Ezt kettőssével megismétlem,addíg amíg elfogynak a tallérok. A kiflik tetejét bekenem tojással és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben,18o fokon 3o percig sütöm.
    Jó étvágyat!

    Sztori: A férjem Nagymamájától tanultam,kicsit pepecselős süti de az eredmény kárpótol minden munkát. :))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá