Sörkifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tej-víz keverékében a cukorral, majd tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Egy kevés olajjal leöntjük a tetejét, és kb. 1 órát pihentetjük meleg helyen.
1 óra kelesztés után átgyúrjuk a tésztánkat, és elnyújtjuk vékonyra (4-5 mm). Kb 10*10 cm-s négyzetekre vágjuk, mindegyiknek a közepét megkenjük paradicsomos fokhagymás keverékkel. A kolbászt apró kockákra vágjuk, és a sajttal együtt ráhalmozzuk a kis kockák közepére, megszórjuk szárított rozmaringgal, és kifli formára feltekerjük.
Olajozott tepsire helyezzük, és 15 perc pihentetés után 200 fokos sütőben készre sütjük.
A sörkifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »