Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos csiga recept

Sonkás-sajtos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 20 dkg főtt krumpli
    • 0.5 ek só
    • 1 tk cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej

    Töltelék hozzávalói:

    • 20 dkg sonka (v. virsli, kolbász)
    • 10 dkg reszelt sajt + a tetejére
    • 3-4 ek tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át (v. villával alaposan törjük össze) és hűtsük ki teljesen.

    Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet.

    Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. (én egymásután kétszer indítottam el a dagasztó programot) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.

    Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.
    Közben készítsük elő a tölteléket.

    A sonkát vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és a tejföllel. (a tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl folyós legyen a massza)

    A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékonyra. Ezután kenjük rá a sonkás-sajtos-tejfölös masszát, majd tekerjük fel mint a bejglit. (nem kell túl szorosra tekerni)

    Ezután éles késsel vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire. Takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig a csigákat. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) A sütőből kivéve szedjük rácsra, és hűtsük ki a csigákat.

    Tálalhatjuk egy leves mellé második fogásként, de reggelire vagy éppen vacsorára egy bögre teával is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá