Sonkás-sajtkrémes párnácska recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 1 tömlős sajt (natúr)
- 15 dkg gépsonka
- 2 ek tejföl
- csipet bors
- csipet szárított kaporlevél
- szezámmag
Elkészítése:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A tömlős sajtot összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a gépsonkát, a borsot és a szárított kaporlevelet.
A tésztát 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe helyezzük a tölteléket, majd felhajtjuk a sarkait, és megszórjuk szezámmaggal. A párnácskákat előmelegített sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
Tartármártással, paradicsommal tálaljuk.
Tipp:
Dolgozó háziasszonyok kedvenc étele lehet.
A sonkás-sajtkrémes párnácska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »