Sokmagvas pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg Graham liszt
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1-1 ek tökmag
- lenmag
- szezámmag
- fenyőmag
- napraforgómag
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


