Sokmagvas pogácsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg Graham liszt
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1-1 ek tökmag
- lenmag
- szezámmag
- fenyőmag
- napraforgómag
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.