Sokmagvas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg Graham liszt
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1-1 ek tökmag
- lenmag
- szezámmag
- fenyőmag
- napraforgómag
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »