Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sokmagvas pogácsa recept

Sokmagvas pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg Graham liszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 2 kk só
    • 1-1 ek tökmag
    • lenmag
    • szezámmag
    • fenyőmag
    • napraforgómag
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.

    Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.

    Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá