Sokmagvas pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg Graham liszt
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1-1 ek tökmag
- lenmag
- szezámmag
- fenyőmag
- napraforgómag
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.
Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »