Sokmagvas pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1-1 ek tökmag
  • lenmag
  • szezámmag
  • fenyőmag
  • napraforgómag
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukrot tejben, majd liszteket egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat is, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, majd 4-5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.

Egy tepsit kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belesorakoztatjuk a pogácsákat. Megkenjük felvert tojással és negyed órán át pihentetjük.

Előmelegített 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.